Zendikar Rising: Set boosters

Alsof het nog niet genoeg is deze zomer, set op set op set, welke in korte tijd zijn uitgekomen. Double Masters is nog maar net uit, eind augustus hebben we de verlate release van JumpStart en nog niet eens vier weken later is Zendikar Rising er alweer! Om dan maar meteen met de deur in huis te vallen: Set boosters! Een nieuw type booster, welke, volgens de makers van Wizards of the Coast, een ander type klant moet faciliteren. We kennen al de reguliere boosterbox'en., deze zijn ingericht met boosters specifiek om het limited formaat mee te spelen (lees: draft en sealed). En daar ligt meteen de klap op de vuurpijl die Wizards geeft: niet iedereen is een fan van limited play. Dat betekent dat er ook genoeg spelers zijn die deze boosters anders gebruiken dan waarvoor ze bedoeld zijn. Denk aan de hordes mensen die commander spelen, het meest gespeelde format binnen de Magic-community. Set boosters zijn meer ingericht op het verzamelen van nieuwe kaarten en het open trekken van boosters voor de fun. Daar is natuurlijk goed over nagedacht en de inhoud gaat er als volgt uitzien:

zendikar rising set boosters boosterboxen display magic the gathering mtg wizards of the coast

Doel van deze boosters, was het creeëren van een set aan kaarten die een bepaald pad volgen.

Fase 1: het welkomstpakket
De eerste acht kaarten moeten een welkom voorstellen bij het openen van een set boosters. Kaarten met art uit de set bleken eerder erg populair te zijn en zijn daarom terug. 1 op de 20 art kaarten zullen een gouden stempel van de artiest bevatten. Perfect voor alle verzamelaars onder ons. Daarna krijgen we een full-art landkaart, welke 15% kans heeft om foil te zijn. Als afsluiter zullen er zes kaarten in zitten die een bepaalde connectie met elkaar hebben. Dat kan kleur zijn, maar ook combo gerelateerd. Misschien wel een aantal kaarten die goed met elkaar kunnen samenwerken of simpelweg een verhaallijn volgen.

Fase 2: knallen met vuurwerk
De volgende kaart die we in deze boosters vinden is de "head turner", een kaart die moet zeggen: "WOW!". Dit kan visueel een knappe kaart zijn (zoals een showcase), of een geheim element uit de set, wat nog helemaal niet bekend is. Dan hebben we nog de Wildcard slot, waarin er een percentage kans is (bijna 25%!) dat je een extra rare kaart krijgt.

Fase 3: grote finale
Gegarandeerde goodies, daar draait dit stuk van de booster om. Hierin zit een rare of mythic Magic-kaart. Hoewel voorheen 1 op elke 8 kaarten een mythic was, wordt beloofd dat deze kans iets omhoog geschroefd wordt. In de finale zit ook een gegarandeerde foil, dit kan zowel een common, uncommon, rare of mythic rare zijn.

Fase 4: de afsluiter
In de afsluiter van de set booster komt Wizards nog met één truc. Standaard vind je hier een token of advertentiekaart. Er is wel een kans van 1 op 4 dat je een kaart van The List gaat vinden. Wat is The List? Deze lijst bestaat uit een 300-tal Magic-kaarten, ooit afgedrukt in de afgelopen 25 jaar. Ook hier ga je kaarten vinden van common tot mythic rare. The List zal in de toekomst nieuwe kaarten toevoegen, maar het voorproefje hebben we al gekregen:

zendikar rising the list de lijst magic gathering mtg wizards of coast

Mocht je na het lezen van deze blog toch nog even alles op je gemak na willen kijken, Gavin Verhey van Wizards of the Coast heeft een unboxing video gemaakt van een Set Boosterbox:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden
© 2020 - 2021 Kaartflow | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel